150 γρ. ζυμαρικά οσπρίων
10 λουλούδια κολοκυθιού
1 κρεμμύδι
90 ml κρέμα φυτική
250 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ. σαφράν
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λουλούδια σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σόγιας σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για περίπου 3΄- 4΄. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτετε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το σαφράν, τα λουλούδια κολοκυθιού και μαγειρεύετε για 5 ΄, μέχρι να ροδίσει το αλεύρι. Προσθέτετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για περίπου 4΄, η σάλτσα πρέπει να γίνει κρεμώδης αλλά όχι πολύ πηχτή. Αν σας πήξει, προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού νερό για να πάρει τη σωστή σύσταση. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε στην σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 5΄ προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 229 kcal / μερίδα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr