3 μεγάλα μήλα
200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γρ. αλεύρι φουντουκιού ή αμυγδάλου
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι, το ξύσμα
Μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
40 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας
330 ml νερό
Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα δοχείο, προσθέτετε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε καλά με ένα χτυπητήρι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε. Προετοιμάστε τη ζύμη συνδυάζοντας τα αλεύρια, το ξύσμα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μείγμα ζάχαρης λίγο – λίγο, συνεχίζοντας να χτυπάτε, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται σβώλοι και μέχρι να πάρετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους, ραντίζετε με την κανέλα και τα προσθέτετε στη ζύμη, μαζί με τα φουντούκια ή τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Αλείφετε, με λίγο λάδι και αλεύρι ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Εάν δείτε ότι η επιφάνεια γίνεται πολύ σκούρα, καλύψτε την με αλουμινόχαρτο αλλά αφαιρέστε το, τα τελευταία 20΄ για να αφήσετε τη ζύμη να στεγνώσει καλά.
Μια υγρή, πλούσια σε μήλο μηλόπιτα, χρειάζεται λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί τέλεια.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄ προετοιμασίας & 1 ώρα μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Eύκολη
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr