Για τη βάση:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. baking powder
2 πορτοκάλια (το χυμό)
4 κ.σ. κονιάκ
2 κούπες νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. χαλβάς βανίλια ή κακάο
50 ml γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
200 γρ. κάσιους ή αμύγδαλα
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα:
200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε δύο στρογγυλά τσέρκια και ψήνετε στους 180°C, για 10΄ – 12΄ περίπου και μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Παράλληλα, κόβετε σε κυβάκια τον χαλβά, τον αδειάζετε στο multi και τον χτυπάτε, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία λεία πάστα. Μεταφέρετε το χαλβά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα κάσιους ή τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα και τα αδειάζετε στο μπολ με τον χαλβά. Τέλος, προσθέτετε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε πάνω στη βάση όλη τη γέμιση. Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει εντελώς και μόλις είναι έτοιμη, ξεφορμάρετε.
Τέλος, περιχύνετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή πασπαλίζετε με σκόνη κακάο ή άχνη ζάχαρη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας & 10΄ – 20΄μαγείρεμα
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 – 8 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr