Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για τυρί
Το παραδοσιακό τυρί παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας καζεΐνη, μια πρωτεΐνη του γάλακτος που προέρχεται από τα ζώα. Οι παραγωγοί των φυτικών τυριών επιλέγουν διάφορα φυτικής προέλευσης συστατικά ως πρώτη ύλη. Δηλαδή, το τόφου είναι ένα προϊόν από σόγια, που μοιάζει με μοτσαρέλα ή με τα τυριά επάλειψης. Και φυσικά αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Όχι μόνο είναι χαμηλό σε θερμίδες, με μόλις 123 θερμίδες τα 100 γρ. αλλά επιπλέον περιέχει 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που το κάνει ιδανικό υποκατάστατο πρωτεϊνούχων τροφών ζωικής προέλευσης. Είναι φτωχό σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα. Για όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως οι vegans δεν “παίρνουν” αρκετό ασβέστιο, να πούμε πως 115 γρ. τοφού παρέχουν το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Γενικά το τόφου δεν έχει γεύση. Είναι όμως σαν ένα σφουγγάρι. Απορροφά ότι γεύση εσύ του δώσεις και είναι τέλειο για σούπες, πίτσες, σάντουιτς, γλυκά κ.α. Μια άλλη δημοφιλής βάση για τυρί vegan είναι το γάλα καρύδας, η κρέμα και το λάδι. Μερικά vegan τυριά παρασκευάζονται από ένα συνδυασμό διαφορετικών αμυλούχων αλευριών, όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πατάτα κ.ά. και συνδυάζονται με άλλα συστατικά όπως γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, καρύδα ή λευκά φασόλια. Μα πως όμως τρώγεται το τόφου; Με πάρα (μα πάρα) πολλούς τρόπους! Σε περίπτωση που δεν σου άρεσε το τόφου, απλά δεν το έφαγες καλά μαγειρεμένο!
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr