Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για αλάτι
Η αφρίνα ή αλλιώς (ο) ανθός άλατος, θεωρείται το καλύτερο και πιο νόστιμο αλάτι. Παράγεται αποκλειστικά στις αλυκές Μεσολογγίου και μόνο σε περιοχή προστατευμένη από τις συνθήκες Ramsar και Natura. Πρόκειται για ένα προϊόν, τον βασιλικό πολτό του αλατιού, που δημιουργείται από τον αφρό της θάλασσας που μαζεύεται από τον άνεμο περιμετρικά των αλυκών, συλλέγεται με το χέρι, σε μορφή νιφάδων από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Δηλαδή, το μαζεύουν από τις αλυκές και αφού το απλώσουν στον ήλιο να στεγνώσει, το συσκευάζουν. Η αφρίνα έχει ιδιαίτερη γεύση, ελαφριά, με φυσικές νιφάδες που λιώνουν στο στόμα δημιουργώντας μοναδική αίσθηση. Το αλάτι διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό υγρασίας, διότι δεν έχει υποστεί κάποια χημική ή άλλη επεξεργασία. Έχει φυσικό κάτασπρο χρώμα που δεν έχει υποστεί καμία λεύκανση όπως το κοινό αλάτι ενώ η ξεχωριστή υφή του είναι που του δίνει την ιδιαίτερη κρυσταλλική μορφή, την απαλή του γεύση, αλλά και που βοηθά στο να διατηρούνται τα χαρακτηριστικά του στοιχεία.
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και περιέχει 92 απαραίτητα μέταλλα, σε αντίθεση με τα ραφιναρισμένα αλάτια του εμπορίου που περιέχουν μόλις 2 και υπόκεινται σε χημική επεξεργασία πριν φτάσουν στο τραπέζι σας. Η αφρίνα είναι πιο “γλυκιά”, με όχι τόσο έντονη την αλμυρή γεύση και γι αυτό τον λόγο, είναι πασίγνωστη και περιζήτητη στους ζαχαροπλάστες. Διαλύεται πιο γρήγορα από το κοινό αλάτι, άρα είναι καλύτερα να προστίθεται στο φαγητό λίγο πριν αυτό σερβιριστεί ή στο τέλος του μαγειρέματος, ως καρύκευμα.
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr