19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
vegan&nistisima, vegan&fasting, recipe, gourmet, healthy_food, vegetarian, cooking, meatless, Tacos with vegetables, canned corn, baby spinach, tacos, onions, chili peppers, green peppers, red peppers, tomatoes, garlic, sweet paprika, cayenne pepper, balsamic vinegar, olive oil
Τάκος με λαχανικά
Υλικά

100 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
Φύλλα από σπανάκι baby
6-8 τάκος, για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές τσίλι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, για 5΄- 7΄. Προσθέτετε τις πιπεριές σε κυβάκια, τις πιπεριές τσίλι, και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν. Σβήνετε με το βαλσάμικο ξίδι και το αφήνετε να εξατμιστεί, για 1΄- 2΄. Αφαιρείτε τα μισά υλικά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε, στα υπόλοιπα λαχανικά, νερό, τις ντομάτες σε κυβάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 15΄- 20΄ και μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ζεσταίνετε τα τάκος στο φούρνο. Αφού είναι όλα έτοιμα, γεμίζετε κάθε τάκος με μια κ.σ σάλτσα, ένα έως δυο φύλλα σπανάκι, προσθέτετε λίγα λαχανικά, το καλαμπόκι και ραντίζετε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.

Επίπεδο δυσκολίας
20%

ΧΡΟΝΟΣ: 20΄ προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 – 8 άτομα 

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr