19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
spitiki-pizza_foto_KEDRIKH
Σπιτική πίτσα
Υλικά

Για την βάση
2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλ. αλεύρι για Γ.Ο.Χ
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. ρίγανη ή άλλα βότανα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζεστό νερό

Για τη γέμιση
400 γρ. 4 τυριά vegan
1 φλ. κόκκινη σάλτσα
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
5 - 7 ελιές σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο Φρέσκος βασιλικός

Μαγειρέψτε το

Σε ένα μικρό μπολ, βάζετε λίγο χλιαρό νερό, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε. Όταν ενεργοποιηθεί η μαγιά την ρίχνετε στο υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτετε αλάτι, την ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ζυμώνετε για λίγο και μέχρι να έχετε μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, απλώνετε στην επιφάνειά της 1/2 κουταλάκι λάδι και την αφήνετε να καθίσει για 15′ σε ένα ζεστό μέρος. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες ή ροδέλες. Απλώνετε την ζύμη, ανάλογα με το πόσο παχιά ή λεπτή θέλετε τη βάση. Διατηρήστε τις άκρες παχύτερες από το κέντρο. Αφήνετε να καθίσει για λίγα λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC. Απλώνετε στη βάση τη σάλτσα, μοιράζετε ομοιόμορφα τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τις ελιές, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ραντίζετε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη. Στο τέλος πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε την πίτσα για 18′- 20′ ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η βάση.

Επίπεδο δυσκολίας
33%

ΧΡΟΝΟΣ: 20΄προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 26-8 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ:  Εύκολο

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr