19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
soutzoukakia_foto_KEDRIKH
Σουτζουκάκια
Υλικά

200 γρ. φακές
1/2 κούπα νιφάδες βρώμη
1/4 κούπα φρυγανιά
2 – 3 κ.σ. αλεύρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Βράζετε τις φακές με το μπαχάρι, μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε. Πατάτε τις φακές, να βγάλουν τελείως το νερό και τις πολτοποιείτε στο μίξερ, μέχρι να έχετε μια πηχτή πάστα. Τις ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα 30΄ στο ψυγείο και να σφίξει. Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια. Αν το μείγμα έχει πολύ υγρασία και δεν πλάθεται προσθέτετε λίγο αλεύρι. Τα βάζετε σ΄ ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 200OC για περίπου 20΄– 30΄ μέχρι να σφίξουν. Εναλλακτικά, πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια. Χρειάζονται 1΄– 2΄ από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν.

Επίπεδο δυσκολίας
65%

ΧΡΟΝΟΣ: 10΄προετοιμασίας & 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 20–22 σουτζουκάκια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Mέτρια

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr