150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
60 γρ. φυτικά σταρένια μπισκότα
100 γρ vegan σοκολάτα
200 γρ. ταχίνι
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
2 – 3 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
60 γρ. αμύγδαλα
Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι αγαύης και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτετε περισσότερα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνετε τα αμύγδαλα και τα ψήνετε στους 160°C για 8΄ – 10΄, έως ότου καβουρδιστούν. Όταν αυτά γίνουν, τα χονδροσπάτε και τα ρίχνετε μέσα στη ζύμη. Ανακατεύετε και ετοιμάζετε μερικές μπάλες που τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Λιώνετε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά να μην καεί) ή σε μπεν-μαρί, ώσπου να ρευστοποιηθεί.
Ζεσταίνετε ελαφρώς και το ταχίνι να μπορεί να ανακατεύεται πιο εύκολα. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα με το ταχίνι και προσθέτετε το ρούμι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για καμιά ώρα. Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά (αλλά όχι εντελώς), παίρνετε τα σοκολατάκια και τα βυθίζετε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20΄– 30΄.
ΧΡΟΝΟΣ: 20΄ προετοιμασίας & 10΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 25 τεμάχια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτριο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr