300 γρ. καστανό ρύζι
400 ml νερό καρύδας
250 ml γάλα καρύδας
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδο
2 λάιμ
1 αβοκάντο
1 μάνγκο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τρίβετε το ένα λάιμ και τα στύβετε. Ψιλοκόβετε το τζίντζερ. Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους το μάνγκο και το αβοκάντο. Ρίχνετε το γάλα και το νερό καρύδας στην κατσαρόλα και όταν βράσουν προσθέτετε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε για 1’ – 2’. Μόλις πάρει βράση, το σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15’- 20’. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να “ξεκουραστεί» 1’- 2’. Ταυτόχρονα φτιάχνετε την σάλτσα με το μάνγκο και το αβοκάντο. Σε ένα μπολ βάζετε το μάνγκο και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, το χυμό του λάιμ, το λάδι και μια κουταλιά της σούπας του νερού καρύδας. Χτυπάτε τα υλικά στο μπλέντερ και ρίχνετε την σος στο ρύζι. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι, ραντίζετε με το ξύσμα των λάιμ, μαιντανό προαιρετικά και το σερβίρετε ζεστό.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολo
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr