19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
risotto-asparagus_foto_KEDRIKH
Ριζότο με σπαράγγια
Υλικά

300 γρ. ρύζι τύπου ριζότο
150 γρ. αρακάς βρασμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 γρ. φρέσκα σπαράγγια
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Κόβετε και κρατάτε τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και καθαρίζετε το σκόρδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα σπαράγγια, τον αρακά, το ρύζι, ανακατεύετε για μερικά λεπτά και σβήνετε με λευκό κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό μέχρι να το πιει το ριζότο, ρίχνετε αλάτι -πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και πάλι νερό. Επαναλαμβάνετε μέχρι να είναι έτοιμο το ριζότο δηλαδή σε περίπου 20’. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν είναι ακόμα «al dente». Πρέπει να «ελευθερώσει» λίγο από το άμυλό του έτσι ώστε να είναι κρεμώδες. Δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό.

Επίπεδο δυσκολίας
20%

ΧΡΟΝΟΣ: 10’ προετοιμασίας
& 30’ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr