1 κιλό βρασμένα Ρεβύθια
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
3 κ. σ. κάππαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κ. σ. κόκκινο ξύδι
2 μπαλσάμικο
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. κύμινο ή ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Βάζετε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζετε περίπου μία ώρα και τα σουρώνετε. Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το αλατοπίπερο. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τα ρεβύθια με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και περιχύνετε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα και τη σερβίρετε κρύα.
ΧΡΟΝΟΣ: 1 ωρα και 15΄ προετοιμασίας
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 330 kcal
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr