400 γρ. tofu, σε κύβους
250 γρ. μανιτάρια
250 γρ. μπρόκολο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμυδάκια
1 κ.γ. δεντρολίβανο
30 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
1 κ.γ. ταχίνι
1/4 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C . Λαδώνετε ελαφρώς τη φόρμα των muffin. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Σοτάρετε το σκόρδο, τις πιπεριές, το μανιτάρι και το μπρόκολο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, αναμιγνύετε το tofu, την μαγιά, το άμυλο αραβοσίτου, το ταχίνι, τον κουρκουμά και το αλάτι. ΄Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε το μείγμα του tofu στα λαχανικά. Τοποθετείτε ίσες μερίδες του μείγματος στο δίσκο muffin και βάζετε τον δίσκο στο φούρνο. Μειώνετε το φούρνο στους 175ºC και ψήνετε έως ότου ροδίσουν οι επιφάνειες, περίπου 25΄- 35΄. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10΄ πριν το σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄προετοιμασίας & 35΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr