100 γρ. λόλα
100 γρ. σπανάκι
100 γρ. αντίδια
1 ματσάκι ρόκα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
5 λιαστές ντομάτες
1 σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
10 καρύδια καθαρισμένα
Για τη σως
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. νέκταρ αγαύης
11/2 λεμόνι, το χυμό του
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι
Πλένετε όλα τα πράσινα λαχανικά, κόβετε τα χοντρά κοτσάνια από την ρόκα, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), το σκόρδο και το σέλερι. Κόβετε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα βαθύ δοχείο. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σέλερι, τα ντοματίνια, κομμένα στα 2, τα καρύδια χοντροκομμένα, την λιαστή ντομάτα, και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μούλτι ή το μπλέντερ το ελαιόλαδο, το νέκταρ αγαύης ,το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο, μαζί με 1 κουταλιά σούπας χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄προετοιμασίας
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 310 kcal, η μερίδα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr