1 μεγάλο λάχανο
300 γρ. φακές
300 γρ. κόκκινα φασόλια
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
5 κρεμμυδάκια
3 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
Αλάτι- Πιπέρι
Σε μια κατσαρολα βάζετε αρκετό αλατισμένο νερό. Αφού βράσει, ρίχνετε το λάχανο ολόκληρο και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για περιπου10΄. Μόλις ετοιμαστεί, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Μισοβράζετε τις φακές,τα φασόλια και τα στραγγίζετε . Βάζετε το κρεμμύδι και το σκορδο, σε ενα τηγάνι, ρίχνετε λάδι και τα σοτάρετε. Μετά προσθέτετε τα μαγειρεμένα φασόλια, την φακή και το ρύζι. Ανακατεύετε και μετά προσθέστε τα μπαχαρικά, το μαϊντανό και ανακατεύετε για 2΄. Σκεπάζετε το τηγάνι και τα μαγειρεύετε για περίπου 10΄. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τα πρώτα μεγάλα φύλλα,από το λάχανο και τα τοποθετείτε στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας. Ύστερα, παίρνετε ένα – ενα φύλλο, κόβετε το κοτσάνι και βάζετε περίπου 1 κ.σ. από το μίγμα της φακής και το τυλίγετε σε ρολό. Μόλις ετοιμάσουμε οι λαχανοντολμάδες, τους τοποθετείτε κολλητά τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ζεστό νερό,αλατοπιπερώνετε και βράζετε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 50΄, μέχρι να μαλακώσουν.
ΧΡΟΝΟΣ: 20΄προετοιμασίας & 1 ώρα μαγείρεμα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr