250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γρ. αλεύρι ρεβιθιών
6 γρ. μαγιά μπύρας
1 κ.γ. αλάτι
20 ml ελαιόλαδο
200 ml νερό
Σπόροι κάνναβης, παπαρούνας, σουσάμι
Βάζετε λίγο χλιαρό νερό σε ένα μπολ και διαλύετε τη μαγιά. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα αλεύρια κοσκινισμένα, το ελαιόλαδο και μετά την μαγιά. Προσθέτετε λίγο – λίγο νερό και όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέτετε το αλάτι (είναι σημαντικό να το προσθέσετε αργότερα, για να αποφύγετε την άμεση επαφή με μαγιά). Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Προετοιμάστε τους σπόρους τοποθετώντας τους σε διαφορετικά πιάτα. Μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται για το φούσκωμα, μεταφέρετε την ζύμη στον, πασπαλισμένο με αλεύρι ρεβιθιών, πάγκο και την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Δημιουργείτε με το κομμάτι ζύμης, κριτσίνια και τα κυλάτε στους σπόρους για να τα καλύψετε μερικώς. Η συμβουλή μας είναι να αλλάζετε συχνά τους σπόρους για να έχετε ποικιλία. Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 220°C για 20΄- 25΄.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄προετοιμασία + ο χρόνος φουσκώματος & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 κριτσίνια περίπου
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr