250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. γάλα σόγιας, όχι παγωμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ηλιέλαιο
Σουσάμι (προαιρετικά)
Για την γέμιση
200 γρ. ελιές πράσινες
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικός
Ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το ξύδι, το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι. Τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σταδιακά ρίχνετε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύετε. Μην ζυμώσετε για πολύ το μείγμα. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Όσο η ζύμη σας ξεκουράζεται, πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ντομάτα και το σκόρδο. Προσθέτετε ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζετε έως ότου μαραθούν. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές. Ανακατεύετε το μείγμα. Στον πάγκο της κουζίνας, ρίχνετε λίγο αλεύρι. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγετε μικρά τετράγωνα φύλλα. Γεμίζετε με την γέμιση και διπλώνετε προσεκτικά. Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα πιτάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 200οC για 20’ περίπου και μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με σουσάμι προαιρετικά.
ΧΡΟΝΟΣ: 40’ προετοιμασίας & 20’ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr