5 κολοκυθάκια
100 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. μουστάρδα
50 γρ. φυτική παρμεζάνα ή
2 κ.σ. αλεύρι σιμιγδάλι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. κόλιανδρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Τα στεγνώνετε. Σε ξεχωριστά πιάτα, βάζετε το αλεύρι, σε άλλο ρίχνετε τη μουστάρδα και το νερό και ανακατεύετε. Σε ένα μεγαλύτερο ρίχνετε την φρυγανιά, το τριμμένο τυρί ή το αλεύρι από σιμιγδάλι, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κόλιανδρο, ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά. Καλύπτετε την κάθε φέτα κολοκυθιού πρώτα με το αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάτε στο μείγμα μουστάρδας και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για περίπου 10΄. Στη συνέχεια τα γυρίζετε, τα ραντίζετε με λίγο λάδι και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 8΄- 10΄. Προσοχή να μην σας καούν. Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος που έχετε κόψει τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν το σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία 10΄& μαγείρεμα 20΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr