Παλιά τρώγαμε πατάτες τηγανητές, ψητές ή βραστές στον ατμό. Από σήμερα μπορούμε να τις πίνουμε! Ναι, υπάρχει και είναι μια υγιεινή και θρεπτική εναλλακτική του γάλακτος που έχουμε συνηθίσει να έχουμε στο τραπέζι μας και είναι η νέα vegan τάση. Η μεγαλύτερη περιέργεια αφορά προφανώς τη γεύση του γάλακτος πατάτας:σύμφωνα με τις περιγραφές όσων το δοκίμασαν, η γεύση της πατάτας γίνεται αντιληπτή καθαρά ενώ το άρωμα θυμίζει πουρέ πατάτας. Στην έκδοση χωρίς ζάχαρη κυριαρχούν οι πιο αλμυρές νότες και η γεύση προσεγγίζει αυτή της ωμής πατάτας. Το γάλα πατάτας είναι πλούσιο σε οφέλη καθώς αποτελείται από μεγάλες ποσότητες βιταμινών των ομάδων A, B, C, D, E και K. Αυτό το ρόφημα αποτελείται επίσης από μεταλλικά άλατα, ασβέστιο και σίδηρο. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες της πατάτας έχουν υψηλή συγκέντρωση αμινοξέων, υπάρχει επίσης λευκίνη, απαραίτητη για την αναγέννηση των κυττάρων και την επιδιόρθωση των μυών. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για όλους γιατί είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, χωρίς σόγια, χωρίς ξηρούς καρπούς και είναι επίσης χαμηλό σε σάκχαρα και κορεσμένα λίπη. Το γάλα πατάτας συνιστάται για όσους θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα και να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι μια βιώσιμη επιλογή και αν κάποιος αναρωτιέται, εάν δεδομένης της μεγάλης ποικιλίας γάλακτος φυτικής προέλευσης στην αγορά, υπήρχε ανάγκη και για μια άλλη εναλλακτική λύση, το γάλα πατάτας φαίνεται να είναι μία εξαιρετική επιλογή. Σε σύγκριση με το γάλα βρώμης, αμυγδάλου ή σόγιας, είναι η καλύτερη λύση για τη συμπλήρωση θρεπτικών συστατικών και ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στη μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Σε σύγκριση με το γάλα βρώμης, το γάλα πατάτας δεν απαιτεί εκτεταμένη και εντατική καλλιέργεια. Όχι μόνο αναπτύσσεται παντού - ακόμα και σε γη που δεν χρειάζεται αρκετό νερό για να καταναλώσει ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά - αλλά έχει επίσης ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πολύ χαμηλότερες από άλλες καλλιέργειες. Και κάπως έτσι το γάλα πατάτας γίνεται η «πράσινη» τάση.
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr