2 φλ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
3φλ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
3 φλ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
½ φλ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
3 φλ. τσαγ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει, το βράζετε για 2′. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο( σε μέτρια φωτιά), ρίχνετε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζετε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Έπειτα προσθέτετε την κανέλα σκόνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και το αμύγδαλο, κι ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα, πολύ προσεκτικά, (γιατί πετάγεται το σιρόπι και καίει πάρα πολύ!), ρίχνετε λίγο – λίγο το σιρόπι, στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύετε, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όταν ο χαλβάς στέκεται στην κουτάλα, τον αδειάζετε σε μια φορμα, τον πατάμε ελαφρά να στρώσει και τον αφήνετε να κρυώσει καλά.
ΧΡΟΝΟΣ: 5΄προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 μεριδες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 280 kcal/ μερίδα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr