500 γρ. φράουλες
μπισκότα Vegan
300 γρ. κρέμας για χορτοφάγους
250 ml χυμός πορτοκαλιού
600 ml γάλα σόγιας
30 γρ. αλεύρι
15 γρ. άμυλο καλαμποκιού
150 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1 λεμόνι, το ξύσμα
2 σφηνάκια Βερμούτ
Σκόνη κακάο για επικάλυψη (προαιρετικό)
Κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι,100 γραμμάρια ζάχαρης, το βερμούτ και τα αφήνετε για περίπου 5΄- 6΄ έως ότου μαλακώσουν (αλλά να μην διαλυθούν). Στη συνέχεια ανακατεύετε 100 ml γάλακτος σόγιας με αλεύρι και άμυλο και προσθέτετε και την κρέμα. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνετε και βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει και το προσθέτετε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Θρυμματίζετε τα μπισκότα. Τοποθετείτε εναλλάξ σε ένα ποτήρι, θρυμματισμένα μπισκότα, μείγμα κρέμας και φράουλες. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και πασπαλίζετε (προαιρετικά) με κακάο πριν το σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 20΄προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 άτομα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr