19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Νέες γεύσεις

Ερυθριτόλη
Ανά 100γρ.
Θερμίδες: 0,24 kcal ανά γραμμάριο
Ενέργεια: 0.84kj
Υδατάνθρακες: 99 γρ.
Πρωτεΐνες: 0 γρ.
Λίπη:0 γρ.

Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για ζάχαρη

Σε μια εποχή που ψάχνουμε μανιωδώς να μειώσουμε τη ζάχαρη και να την αντικαταστήσουμε με άλλα γλυκαντικά, φυσικά και μη, στο μικροσκόπιο μπαίνει η ερυθριτόλη. Τι είναι; Η ερυθριτόλη είναι ένα γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, που είναι διαφορετικό από άλλες αλκοόλες σακχάρων και βρίσκεται σε διάφορα φρούτα και λαχανικά αλλά δεν είναι υδατάνθρακας. Τα σταφύλια, τα μανιτάρια, το πεπόνι καθώς και κάποια ζυμωμένα τρόφιμα, όπως η σάλτσα σόγιας, το τυρί και το κρασί, είναι όλα φυσικές πηγές ερυθριτόλης. Υπήρχε πάντα στη φύση αλλά μόνο από το 1990 εγκρίθηκε για χρήση σε τρόφιμα, σε περισσότερες από 60 χώρες και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έφτασε και στην Ευρώπη. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε την ερυθριτόλη σαν μεμονωμένο προϊόν, όπου πωλείται για οικιακή χρήση. Μία από τις βασικές διαφορές της ερυθριτόλης σε σχέση με την απλή ζάχαρη είναι ότι δεν έχει θερμίδες και συνεπώς δεν παρέχει καθόλου ενέργεια στον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει διότι απλά το σώμα μας δεν μπορεί να μεταβολίσει πλήρως αυτό το μόριο και το αποβάλλει μέσω των ούρων, χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης. Είναι αλήθεια ότι ο γλυκαιμικός δείκτης της ερυθριτόλης είναι 0 ενώ της ζάχαρης αντίστοιχα ο γλυκαιμικός δείκτης είναι 65. Όσον αφορά στη γλυκύτητα, η ερυθριτόλη φτάνει σε ένταση το 60% - 80% της γεύσης της ζάχαρης. Ταυτόχρονα, έρευνες για τα πιθανά οφέλη στην υγεία μας, δείχνουν ότι η ερυθριτόλη μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στο ενδοθήλιο. Η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου είναι πολύ συχνή σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Επίσης, το γεγονός ότι δεν ζυμώνεται από τα εντερικά βακτήρια σημαίνει ότι δεν προκαλεί αντίστοιχες δυσάρεστες συνέπειες, όπως η παραγωγή αερίων, ο μετεωρισμός και η διάρροια. Η ερυθριτόλη πρέπει να χρησιμοποιείται ακριβώς όπως η ζάχαρη, αφού έρχεται σε μικρούς κρυστάλλους και διαλύεται σε υγρά σχεδόν αμέσως. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ζύμες, τόσο σε κουλουράκια, σε μπισκότα και σε κέικ. Ωστόσο, σκεφτείτε την ιδανική αναλογία: η ερυθριτόλη γλυκαίνει 30% λιγότερο από τη ζάχαρη.

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr