200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
40 ml ελαιόλαδο
30 γρ. φυτικό βούτυρο
60 ml χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
1/2 λεμόνι, το ξύσμα
70 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας
Γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας
Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα αμμώδες μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάτε με ένα αβγοδάρτη. Ανακατεύετε στερεά και υγρά υλικά, βάζετε τα δυο ξύσματα και τα δουλεύετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή σύνθεση. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20΄. Με ένα μαχαίρι, χωρίζετε την ζύμη σε 12-14 κομμάτια. Ανοίγετε με έναν πλάστη το κάθε ζυμάρι και το τοποθετείτε σε ταψάκια για ταρτάκια, πιέζοντάς τα για να πάρουν το σχήμα της θήκης. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20΄- 30΄. Όταν τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από τα καλούπια και τα περιχύνετε με γλυκό του κουταλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄ προετοιμασίας & 20΄ – 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 κομμάτια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr