Για τη ζύμη
200 γρ ώριμο αβοκάντο
200 γρ μείγμα αλεύρων
1 κ.γ baking powder
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πιπέρι + 3/4 κ.γ. αλάτι
Κρύο νερό
Για τη γέμιση
2 ντομάτες
Σάλτσα Bolognese μανιταριών
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. πάστα ελιάς ή 50 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
150 γρ. μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Φύλλα βασιλικού
Πλένετε, καθαρίζετε και λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι ρίχνετε το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε το λιωμένο αβοκάντο και το νερό, λίγο-λίγο. Ζυμώνετε. Όταν έχετε μια εύπλαστη ζύμη την τυλίγετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε για 15´ να ξεκουραστεί. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε, για περίπου 30´ σε ένα σουρωτήρι, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο, πάχος περίπου μισό εκατοστό και το μεταφέρετε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης. Ψήνετε για 20´- 25´. Στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια της τάρτας με την πάστα ελιάς και την σάλτσα Bolognese. Ραντίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε από πάνω τις φέτες από τις ντομάτες. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε
για περίπου 30´.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία: 15΄ & ψήσιμο 50΄-55΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr