2 πακέτα τόφου φυσική γεύση
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές καυτερές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ. γ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ. γ. αποξηραμένος βασιλικός
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πολτοποιείτε το σκόρδο και κόβετε τις καυτερές πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε κύβους. Τοποθετείτε το τόφου σε χαρτί κουζίνας, το σκεπάζετε και το πιέζετε δυνατά με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του. Κόβετε το τόφου σε τετράγωνα, συμμετρικά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τα περιχύνετε με το βαλσάμικο ξύδι και τα αλατίζετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το βασιλικό, την ρίγανη και το σκόρδο. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για 3 – 4 ώρες ή ένα βράδυ, στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετείτε το τόφου με την μαρινάδα του σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στην πιο ψηλή σχάρα του φούρνου, απλώνετε τις πιπεριές και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, για περίπου 25΄- 30΄, γυρίζοντας μια φορά περίπου στα 15΄. Δώστε τον χρόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει τραγανές άκρες και ζεστό, μαλακό εσωτερικό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Θα διαπιστώσετε ότι είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία 10΄ & μαγείρεμα 30΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 μερίδες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 200 θερμίδες
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr