1 πακέτο σπαγγέτι
2 ντομάτες αποφλοιωμένες
10 ντοματίνια
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπερίτσες τσίλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2 - 3 φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
Αλάτι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε, περίπου 5΄– 6΄. Προσθέτετε το σκόρδο ανακατεύοντας, για 2΄– 3΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρεύετε για ακόμα 1΄. Αυξήστε τη φωτιά, προσθέστε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, τον πελτέ, τα ντοματίνια, το αλάτι – πιπέρι, το κρασί και το λεμόνι. Προσθέτετε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες και μαγειρεύετε με σκεπασμένο το σκεύος, για περίπου 20΄. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Περίπου 5΄ πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτετε τον βασιλικό. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στη σάλτσα, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄ προετοιμασίας & 35΄ μαγειρέματος
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr