1 κομμάτι μπρόκολο
1 χούφτα σέσκουλα
250 γρ. κολοκύθα
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
½ λεμόνι, το χυμό
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
Λίγο λάδι
Αλάτι - Πιπέρι
Πλένετε, κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και το βάζετε να βράσει στον ατμό για 10΄. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Καθαρίζετε την κολοκύθα, βγάζετε τους σπόρους και τους βάζετε σε κρύο νερό. Τους στεγνώνετε λίγο, τους απλώνετε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, τους αλατίζετε ελαφρά και τους βάζετε στο φούρνο μαζί με την κολοκύθα, την οποία έχετε κόψει σε τετράγωνες μπουκιές και την έχετε πασπαλίσει με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ψήνετε για 5΄- 10΄. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπάτε, μέχρι να επιτευχθεί μια κρεμώδης συνοχή, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές νερό. Μόλις μαγειρευτεί το μπρόκολο, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με την σέσκουλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι – πιπέρι, το τζίντζερ τριμμένο, τους σπόρους και ραντίζετε με την σάλτσα φυστικοβούτυρου.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄προετοιμασίας & 10΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr