1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
500 ml γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας
2 κ. σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη ή σιρόπι σφένδαμου
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
Κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι με 3 κούπες νερό και το αφήνετε να βράσει. Δεν ξεχνάτε να ανακατεύετε για να μην κολλήσει το ρύζι. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά.
Αν στεγνώσει το μείγμα στο βράσιμο, συμπληρώνετε λίγο γάλα και λίγο νερό. Αφού απορροφηθεί το νερό, προσθέτετε το γάλα σόγιας ή καρύδας, κρατάτε λίγο και τη ζάχαρη ή το σιρόπι σφένδαμου. Στο υπόλοιπο γάλα, διαλύετε το κόρν φλάουρ και το προσθέτετε και αυτό στη κατσαρόλα. Προσθέτετε και τη μαστίχα, κοπανισμένη, ανακατεύοντας συνεχώς καθώς το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει, μετά από 15΄- 20΄, μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Τα σερβίρετε με κανέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε τα βάζετε στο ψυγείο να είναι δροσερά.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 290 kcal
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr