19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
RYZOGALO_foto_kedriki
Ρυζόγαλο
Υλικά

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
500 ml γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας
2 κ. σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη ή σιρόπι σφένδαμου
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
Κανέλα

Μαγειρέψτε το

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι με 3 κούπες νερό και το αφήνετε να βράσει. Δεν ξεχνάτε να ανακατεύετε για να μην κολλήσει το ρύζι. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά.
Αν στεγνώσει το μείγμα στο βράσιμο, συμπληρώνετε λίγο γάλα και λίγο νερό. Αφού απορροφηθεί το νερό, προσθέτετε το γάλα σόγιας ή καρύδας, κρατάτε λίγο και τη ζάχαρη ή το σιρόπι σφένδαμου. Στο υπόλοιπο γάλα, διαλύετε το κόρν φλάουρ και το προσθέτετε και αυτό στη κατσαρόλα. Προσθέτετε και τη μαστίχα, κοπανισμένη, ανακατεύοντας συνεχώς καθώς το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει, μετά από 15΄- 20΄, μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Τα σερβίρετε με κανέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε τα βάζετε στο ψυγείο να είναι δροσερά.

Επίπεδο δυσκολίας
20%

ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 290 kcal

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr