Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
20 - 160 ml ζεστό νερό
Για την γέμιση
300 γρ. μανιτάρια
80 ml γάλα αμυγδάλου
150 γρ. tofu
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γ. αλάτι
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την ζύμη. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο. Όταν γίνει η ζύμη, την απλώνετε σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ανοίγετε λεπτά φύλλα. Κόβετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους. Ύστερα, ρίχνετε το tofu, σπασμένο με το χέρι, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύετε, μέχρι να δέσει η γέμιση και να γίνει κρεμώδης. Βάζετε λίγη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου, τοποθετείτε άλλο ένα φύλλο από πάνω, πιέζετε με τα χέρια γύρω από τη γέμιση. Μετά, σε μία κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε μέσα τα ραβιόλια και τα βράζετε για 4΄. Μόλις αυτά ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία: 20΄ & ψήσιμο 4΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 – 26 ραβιόλια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr