350 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 μήλο ψιλοκομμένο
80 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. σπόροι chia
1/2 κ.γ. κανέλα
5 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Πρέζα αλατιού
2 - 3 αστέρια γλυκάνισου (προαιρετικά)
Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη βρώμη,τους σπόρους chia, 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, 2 κ.σ σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα, για 15’- 20’ να πήξει λίγο. Κόβετε το μήλο, το βάζετε σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε 1/4 κ.γ. κανέλα και 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμο και τα ρίχνετε στο μήλο. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε για 2’- 3’. Στη συνέχεια, προσθέτετε 1 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε καλά έως ότου το μείγμα αρχίσει να πήζει και να επικαλύπτει όλα τα καρύδια. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Παίρνετε ένα βαζάκι, προσθέτετε ένα στρώμα του μίγματος βρώμης – chia, στη συνέχεια προσθέτετε μερικά μήλα, καρύδια, έπειτα λίγο περισσότερο μείγμα βρώμης και στη συνέχεια μερικά ακόμη μήλα και καρύδια. Διατηρούνται στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄προετοιμασίας & 3΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr