19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
vegan&nistisima, vegan&fasting, recipe, gourmet, healthy_food, vegetarian, cooking, meatless, sweet potato pie, sweet potatoes, zucchini, garlic cloves melted, large onion, finely chopped, vegetable butter, cup flour, almond or soy milk, vegan grated cheese, chopped chives, Parsley, olive oil
Πίτα με γλυκοπατάτες
Υλικά

300 γρ. γλυκοπατάτες
250 γρ. κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λίγο φυτικό βούτυρο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
125 γρ. τυρί για vegan, τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Μαϊντανός
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε στον τρίφτη, τις γλυκοπατάτες και τα κολοκύθια, τα οποία βάζετε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεστάνετε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3΄ ή μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέτετε την γλυκοπατάτα, ανακατεύετε για 3΄- 4΄και μετά ρίχνετε το σκόρδο. Αφήνετε τα υλικά να αρωματιστούν για 1΄ακόμα.Λαδώνετε ένα ταψί. Χτυπάτε το γάλα αμυγδάλου, μαζί με το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι αυτά να γίνουν λεία. Ρίχνετε και το τυρί, τα κολοκύθια, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι στο μείγμα του κρεμμυδιού και ανακατεύετε. Γυρίζετε τα υλικά στο ταψί και το ψήνετε για 25΄- 30΄ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Πριν το σερβίρισμα αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρά.

Επίπεδο δυσκολίας
50%

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ:  30΄ προετοιμασίας & 60΄ μαγειρέματος

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr