300 γρ. γλυκοπατάτες
250 γρ. κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λίγο φυτικό βούτυρο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
125 γρ. τυρί για vegan, τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Μαϊντανός
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε στον τρίφτη, τις γλυκοπατάτες και τα κολοκύθια, τα οποία βάζετε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεστάνετε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3΄ ή μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέτετε την γλυκοπατάτα, ανακατεύετε για 3΄- 4΄και μετά ρίχνετε το σκόρδο. Αφήνετε τα υλικά να αρωματιστούν για 1΄ακόμα.Λαδώνετε ένα ταψί. Χτυπάτε το γάλα αμυγδάλου, μαζί με το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι αυτά να γίνουν λεία. Ρίχνετε και το τυρί, τα κολοκύθια, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι στο μείγμα του κρεμμυδιού και ανακατεύετε. Γυρίζετε τα υλικά στο ταψί και το ψήνετε για 25΄- 30΄ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Πριν το σερβίρισμα αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρά.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ: 30΄ προετοιμασίας & 60΄ μαγειρέματος
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr