1 ½ κιλό πατάτες
4 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ή λιωμένο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι – Πιπέρι
Πλένετε τις πατάτες με τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χώματος, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό για να αποφύγετε το μαύρισμά τους. Στη συνέχεια τις κόβετε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τις ξαναρίχνετε στο νερό. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα έξι. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και την λαδώνετε. Αλατίζετε τις πατάτες και τις πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξίδι, λίγο λάδι, νερό ζεστό και τις στρώνετε. Τοποθετείτε στο φούρνο το ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30΄ και μέχρι οι πατάτες και τα κρεμμύδια να γίνουν τραγανά. Ανακατεύετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν μαγειρευτούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 15΄προετοιμασίας & 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Πολύ εύκολη
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr