300 γρ. ριγκατόνι
100 γρ. φακές
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγο σέλερι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 σκελ. σκόρδο
80 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. θυμάρι
Λίγος βασιλικός
120 γρ. κάσιους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πλένετε τις φακές, κόβετε σε μικρά καρέ το καρότο, τις ντομάτες και το σέλερι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente, τα στραγγίζετε και κρατάτε λίγο από το νερό βρασμού. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις φακές. Τις μαγειρεύετε για
2’- 3’. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, την ζάχαρη, τον πελτέ, λίγο νερό από τα μακαρόνια, το μπούκοβο, αλατίζετε και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 30’. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, προσθέτετε όλα τα μυρωδικά χοντροκομμένα, καθώς επίσης και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε καλά τα κάσιους, λίγο ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουν την υφή τριμμένου τυριού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά ρίχνοντας από πάνω τα τριμμένα κάσιους.
ΧΡΟΝΟΣ: 5΄ μαγείρεμα &: 30΄ προετοιμασία
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr