Τα ζυμαρικά από όσπρια είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πιάτο και μια πολύ καλή εναλλακτική του κλασικού σκληρού σίτου. Δυστυχώς, τα όσπρια είναι μια τροφή που δεν εκτιμούν όλοι, όπως τα μικρά παιδιά γιατί έχουν γεύση που δεν τους “πείθει” αλλά και μεγαλύτερους γιατί συχνά προκαλούν κοιλιακό πρήξιμο και πεπτικές δυσκολίες. Τα ζυμαρικά με όσπρια έχουν την ίδια ακριβώς εμφάνιση με τα άλλα είδη ζυμαρικών. Υπάρχουν σπαγγέτι, πένες, κοφτό μακαρονάκι κ.ά. Αυτό που αλλάζει είναι μόνο η γεύση (ελαφρώς διαφορετική) και το χρώμα, που ποικίλλει ανάλογα με το είδος του οσπρίου με το οποίο παρασκευάστηκαν. Νόστιμα και εξαιρετικά θρεπτικά, καθώς είναι πολύ πιο πλούσια σε πρωτεΐνες παρά σε υδατάνθρακες από τα κανονικά ζυμαρικά, τα ζυμαρικά με αλεύρι οσπρίων είναι αρκετά νέα στον τομέα των τροφίμων αλλά έχουν ήδη κατακτήσει ένα μεγάλο κοινό θαυμαστών. Πώς να καρυκεύσετε τα ζυμαρικά από όσπρια; Ανάλογα με το επιλεγμένο όσπριο, πρέπει να συνδυάσετε τα σωστά καρυκεύματα, διαφορετικά κινδυνεύετε να μετατρέψετε ένα καλό γεύμα σε κακή εμπειρία. Γενικά, είναι πάντα καλύτερο να καρυκεύετε τα όσπρια ζυμαρικών με φρέσκα λαχανικά εποχής και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συνιστάται επίσης να καρυκεύετε τα ζυμαρικά με βάση τα ρεβίθια, τις φακές και τα φασόλια, με φασκόμηλο, λάχανο, δεντρολίβανο και κρεμμύδι. Μπορείτε επίσης να «παίξετε» με μπαχαρικά όπως τσίλι, κάρυ ή κουρκουμά. Αυτοί οι συνδυασμοί προφανώς δεν είναι υποχρεωτικοί.
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr