500 γρ. σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες
1 κοφτό κ.γ. πελτές ντομάτας
100 γρ. ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
2 κ.σ. κάπαρη
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Σε μια κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2′ ακόμα. Ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την κάπαρη, τις ελιές, την πιπερίτσα και ανακατεύετε για 3΄ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους. Προσθέτετε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια θερμοκρασία για 20΄- 25΄ περίπου και μέχρι να “σωθούν” τα υγρά. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν. Βράζετε τα μακαρόνια σας 2΄ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Ξαναβάζετε την σάλτσα στη φωτιά, ρίχνετε μέσα τις ελιές και τα μακαρόνια, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2΄. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 5΄προετοιμασίας & 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 360 kcal, η μερίδα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr