19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
vegan&nistisima, vegan&fasting, recipe, gourmet, healthy_food, vegetarian, cooking, meatless, aubergines stuffed with quinoa, eggplants, white quinoa, onion, spring onions, mushrooms, zucchini, red pepper, tomato, clove garlic, cumin, tahini, lemon juice, olive oil
Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα
Υλικά

6 μελιτζάνες
160γρ. λευκό κινόα
1 κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια
100 γρ. μανιτάρια
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα
2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, για να γίνουν δύο «σκάφη». Αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατίζετε και ψήνετε στο φούρνο. Μετά από περίπου 15′, που θα έχουν μαλακώσει, τις βγάζετε και τις διατηρείτε ζεστές. Ενώ οι μελιτζάνες ψήνονται, ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε κύβους. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5′. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες, το κινόα, τα μπαχαρικά, το σώμα από τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα και τα αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις γεμίζετε με το μείγμα λαχανικών και κινόα. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο για 10′ ακόμη. Όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα, χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, πολτοποιημένο, λίγο νερό, αλάτι και το ρίχνετε από πάνω.

Επίπεδο δυσκολίας
50%

ΧΡΟΝΟΣ: 25΄προετοιμασίας & 30΄ μαγειρέματος 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 άτομα 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 440 kcal

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr