270 γρ. λευκά φασόλια
90 γρ. αλεύρι βρώμης
1/2 κρεμμύδι κομμένο
3 σκελίδες σκόρδου
3 κ.σ. αλεσμένοι σπόροι chia
1 κ.σ. τοματοπολτός
1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
60 γρ. καρύδια
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι
1/2 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι – Πιπέρι
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τους αλεσμένους σπόρους chia με 1/4 φλιτζάνι νερό και αφήνετε για 5΄ για να πήξει. Εν τω μεταξύ, ξεπλύνετε καλά τα φασόλια, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε. Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας το 1/3 φλιτζάνι του μείγματος, πλάθετε λουκάνικα. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι κολλώδες αλλά αν είναι, απλά προσθέστε λίγο αλεύρι βρώμης. Τοποθετήστε τα λουκάνικα σε μια μεγάλη πλάκα στρωμένη με μια λαδόκολλα και βάζετε την πλάκα στο ψυγείο για περίπου 20΄. Τυλίγετε το κάθε λουκάνικο σε λίγη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, στρίβετε τα άκρα, σαν να τυλίγετε μια καραμέλα. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σε ένα καλάθι και τα μαγειρεύετε στον ατμό για περίπου 35΄.
Μόλις μαγειρευτούν, μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως ή να τα τηγανίσετε ή ακόμα και να τα ψήσετε για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
ΧΡΟΝΟΣ: 30΄προετοιμασίας & 40΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 λουκάνικα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 192 kcal ανά λουκάνικο.
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτριο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr