Για την βάση
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. φυτικό βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ λεμόνι, το ξύσμα
45 ml ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση
250 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
400 ml κρέμα καρύδας
2 κ.σ. corn flour
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Χυμός κ ξύσμα 2 λεμονιών
¼ κ.γ. αλάτι
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομματιασμένο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Δουλεύετε με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Προσθέτετε το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύετε, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη, ανοίγετε με το πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας και την στρώνετε στην ταρτιέρα. Πιέζετε την ζύμη στην ελαφρώς λαδωμένη ταρτιέρα και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 20΄και μέχρι να πάρει χρώμα. Την βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την γέμιση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι, την κρέμα καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε πολύ καλά. Κατόπιν την αδειάζετε στην βάση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40′. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ: 20΄προετοιμασίας & 35΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 μερίδες
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr