19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
cabbage-rolls-with-vegan-meat-rice-vegetables-dolma-sarma-sarmale-golubtsy-golabki, laxanodolmades, dolma-rolls-white, recipe, vegan&nistisima, magazine
Λαχανοντολμάδες Vegan
Υλικά

250 γρ. νυχάκι ή καρολίνα
1 ½ κιλό λάχανο
1 κρεμμύδι σε κύβους
3/4 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε κύβους
100 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα) 
1 κ.γ. κουκουνάρι
Άνηθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Σάλτσα
2 λεμόνια, τον χυμό
3 κ.σ αλεύρι
1 κούπα νερό
Καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. λάδι
Αλάτι – Κόκκινο πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Βάζετε το λάχανο να βράσει με λίγο αλάτι, για περίπου 8΄ ώστε να μαλακώσει. Το βγάζετε και όταν κρυώσει αφαιρείτε τα φύλλα του. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, το καρότο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια. Σοτάρετε για 3΄– 4΄, και προσθέστε το ρύζι, τα μπαχαρικά και τα βότανα. Μαγειρεύετε για 5΄– 6΄. Τυλίγετε τους λαχανοντολμάδες με μια κουταλιά από τη γέμιση. Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Βάζετε επάνω τους ένα πιάτο κλείνετε το καπάκι και τους βράζετε για περίπου 20΄. Αφού ψηθούν ρίχνετε το ζουμί της κατσαρόλας σε μια μικρή κατσαρόλα βάζοντάς το να βράσει. Ταυτόχρονα χτυπάτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το χυμό των λεμονιών, λίγο λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μόλις βράσει το ζουμί το ρίχνετε μέσα ανακατεύοντας γρήγορα να μη σβολιάσει. Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες με μπόλικη σάλτσα επάνω

Επίπεδο δυσκολίας
70%

ΧΡΟΝΟΣ:  45΄προετοιμασίας & 30΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 άτομα
ΘΕΡΜΙΔΕΣ:  122 kcal ανά ρολό
ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
Μέτρια

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr