1 ολόκληρο κουνουπίδι
125 γρ. γιαούρτι σόγιας χωρίς ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζετε το κουνουπίδι αφαιρώντας όλα τα φύλλα και κόβοντας τη βάση του στελέχους, έτσι ώστε το κουνουπίδι να στέκεται όρθιο. Βάζετε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε το κουνουπίδι και το βράζετε για 5’. Στη συνέχεια, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει και να στεγνώσει καλά. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε το μείγμα για την επάλειψη. Πολτοποιείτε το σκόρδο και μαζί με το γιαούρτι το βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το ταχίνι, όλα τα μπαχαρικά, την μουστάρδα, το λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Κόβετε το κουνουπίδι σε χονδρές φέτες, πασπαλίζετε με το μείγμα γιαουρτιού και τις δύο πλευρές των φετών. Στη συνέχεια, τοποθετείτε σε ένα ταψί, λαδόκολλα, βάζετε τα κομμάτια κουνουπιδιού και ψήνετε στους 200οC για περίπου 15’ και έως ότου η επιφάνεια πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ: 10’ προετοιμασίας & 25’ μαγειρέματος
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr