200 γρ. φακές, κόκκινες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
2 ντομάτες
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.γ. τζίντζερ
1/2φλ. κρασί λευκό, ξηρό
5 φλ. ζωμός λαχανικών
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Ξεπλένετε τη φακή και την αφήνετε να στραγγίξει στο σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζετε τις φακές, τις αφήνετε να βράσουν για 5´, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις ντομάτες και τα καρότα, σε μικρά καρέ. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύετε για 2´ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνετε με κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τις φακές, τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύετε για 20´. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε αλατοπίπερο, το πιπέρι καγιέν και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσουν οι φακές καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρετε, γαρνίροντας με μπόλικο μαϊντανό.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία: 10΄ & μαγείρεμα 30΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 – 6 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr