300 γρ. περίπου αλεύρι
4 ώριμες μπανάνες
100 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.γ. μπέικιν
1/2 φλ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
75 ml ηλιέλαιο, συν έξτρα για τη φόρμα του κέικ
100 γρ. καρυδόψιχα
1 πρέζα αλάτι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε σε πολύ ψιλά καρεδάκια τις μπανάνες και την μισή σε ροδέλες και διαλύετε τη σόδα στο γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για 3΄- 4΄. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και μετά το μείγμα του γάλατος. Τέλος, ρίχνετε τις μπανάνες και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα. Αποσύρετε από το μίξερ το μείγμα και προσθέτετε την καρυδόψιχα. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα για κέικ που πρώτα την έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Τοποθετείτε τις ροδέλες της μπανάνας. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Αν το τρυπήσετε και δείτε ότι παραμένει ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό, μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να είναι! Είναι ένα ελάχιστα υγρό και ζουμερό κέικ γιατί περιέχει πολύ φρούτο.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄προετοιμασίας & 60΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 κομμάτια
ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 352 kcal, τα 100 γρ.
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr