19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
vegan&nistisima, vegan&fasting, recipe, gourmet, healthy_food, vegetarian, cooking, meatless, Imam Meatballs with groats, groats, potatoes, onions, 1 onion, garlic, Pine, parsley, mint, pepper, Olive oil
Κεφτεδάκια με πλιγούρι
Υλικά

200 γρ. πλιγούρι
4 πατάτες
2 κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κουκουνάρι
1/2 μάτσο μαϊντανός
1/2 μάτσο μέντα
1 καυτερή πιπεριά
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
Αλάτι

Μαγειρέψτε το

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε να μουλιάσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά το στραγγίζετε, πιέζοντάς το με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά. Το ρίχνετε σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι, καβουρδίζετε το κουκουνάρι, για 2΄ – 3΄, χωρίς λιπαρή ουσία και το αφαιρείτε. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, για 3΄. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μέντα, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι. Ανακατεύετε και όταν αυτά κρυώσουν, τα προσθέτετε στο μπολ. Πολτοποιείτε τις πατάτες, τις ρίχνετε στο μπολ και ανακατεύετε. Πλάθετε κεφτεδάκια, στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετείτε πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20΄. Μετά γυρνάτε το φούρνο στον αέρα για 5΄, έτσι ώστε να πάρουν χρώμα.

Επίπεδο δυσκολίας
35%

ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία 20΄& μαγείρεμα 30΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 15-18 τεμάχια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο

 

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr