150 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. καρύδια
25 γρ. ηλιόσποροι
70 γρ. αποξηραμένα σύκα
60 γρ. σιρόπι σφενδάμου
20 γρ. ηλιέλαιο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Αρχικά, βυθίζετε τα αποξηραμένα σύκα σε ζεστό νερό για 15΄. Στη συνέχεια, ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τους ηλιόσπορους, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου, το ηλιέλαιο και τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το granola σε ένα αντικολλητικό ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο. Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο και αφήνετε τη granola να κρυώσει εντελώς πριν την απολαύσετε για πρωινό ή ως σνακ με ένα φλιτζάνι φυτικό γάλα ή φρέσκα φρούτα.
ΧΡΟΝΟΣ: 20΄προετοιμασίας & 15΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr