1 λίτρο γάλα ρυζιού
2 κ.σ. γιαούρτι ρυζιού ή
1 φακελάκι διατροφική μαγιά
4 αποστειρωμένα γυάλινα βάζα
Ζεστάνετε το γάλα ρυζιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αλλά χωρίς να το βράσετε. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κουζίνας, μόλις φτάσει τους 40οC, που αντιπροσωπεύει τη απαραίτητη θερμοκρασία για ζύμωση, θα πρέπει να περάσετε το γάλα ρυζιού από ένα σουρωτήρι και να προσθέσετε το γιαούρτι ρυζιού, συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το σύρμα. Μόλις ετοιμαστεί, το ρίχνετε στα βάζα και στη συνέχεια να τα σφραγίζετε καλά.
Τα αφήνετε μέχρι να δημιουργηθεί η κατάλληλη ζύμωση. Μπορείτε να προχωρήσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα βάζα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό στους 40οC και στη συνέχεια να την καλύψετε με μια μάλλινη κουβέρτα. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε πολύ, μπορείτε αντ’ αυτού να θερμάνετε το φούρνο στους 40οC – 45οC και να βάλετε τα βάζα μέσα σε αυτόν, για τουλάχιστον 30΄. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ζύμωσης πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 12 ώρες. Τέλος, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για επτά ημέρες.
ΧΡΟΝΟΣ: προετοιμασία: 10΄
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 μερίδες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Μέτρια
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr