1/2 φλ. πάστα κόκκινων φασολιών αζούκι
1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. γάλα σόγιας
2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 κ.γ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
Λάδι καρύδας για το τηγάνι
Κοσκινίζετε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτετε το γάλα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου και τη σάλτσα σόγιας. Ρίχνετε το στεγνό μείγμα στο υγρό και ανακατεύετε για να γίνει ένα λείο κουρκούτι. Αφήστε το να καθίσει για 10΄. Λαδώνετε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι (θέλετε μόνο τη μικρότερη ποσότητα για να ροδίσουν και να μην κολλήσουν οι τηγανίτες) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και ρίχνετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο αντικολλητικό τηγάνι (προσπαθήστε να γίνουν στρογγυλά). Πρέπει να έχουν όλα περίπου το ίδιο μέγεθος. Μαγειρέψτε το από την πρώτη πλευρά για περίπου 1΄- 2΄, μέχρι να σκάσουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να ψηθούν αρκετά γρήγορα. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και τηγανίστε το για περίπου 1΄ ακόμα. Αφήστε τις τηγανίτες να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά γεμίστε τις μισές με μια κουταλιά από την πάστα κόκκινων φασολιών και σκεπάστε με μια άλλη τηγανίτα. Τις σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
ΧΡΟΝΟΣ: 25΄λκεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 μερίδες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 200 θερμίδες
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr