500 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
200 γρ ψιλοκομμένο κάσιους
200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
60 γρ. αμύγδαλα
60 γρ. πίτουρο βρώμης,
60 γρ. σουσάμι
60 γρ. αποφλοιωμένοι σπόροι κολοκύθας
30 γρ. λιναρόσπορος
15 ml λάδι καρύδας
170 γρ. καστανή ζάχαρη
125 ml νέκταρ αγαύης
Μια πρέζα αλάτι
Ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα κάσιους. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με το αλεύρι
αμυγδάλου, το πίτουρο βρώμης, το σουσάμι, τους σπόρους κολοκύθας και λιναριού.
Ρίχνετε το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα και θερμαίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνετε την ζάχαρη, την αγαύη και το αλάτι. Ανακατεύετε για 2’- 3’ μέχρι να διαλυθεί
η ζάχαρη. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα των στερεών, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, το ισιώνετε και το πιέζετε.
Ψήνετε για περίπου 15’ έως ότου οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς. Πριν κόψετε τις μπάρες τις αφήνετε να κρυώσουν.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄προετοιμασίας & 20΄ μαγειρέματος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 15 περίπου τεμάχια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr