19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
crepes_me_spanaki, crepes with spinach, vegetarian, vegan&nistisima, recipe, cooking, food, health, gourmet
Κρέπες με σπανάκι
Υλικά

100 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
200 ml φυτικό γάλα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. φακές
120 γρ. σπανάκι
50 γρ. ρόκα
200 γρ μανιτάρια
15 γρ. κάπαρη
1/2 λεμόνι, το χυμό
30 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε για περίπου 20’ και τις στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ το γάλα, ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το baking powder και το αλεύρι, προσθέτετε το μείγμα γάλα – σπανάκι και αρχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και λεία. Για τη σάλτσα, ανακατεύετε το λάδι, ψιλοκομμένα το βασιλικό, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη. Με το ελαιόλαδο λαδώνετε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τον χυλό και κουνάτε το τηγάνι κυκλικά για να απλωθεί καλά ο χυλός σε όλο τον πάτο.
Τις ψήνετε για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και τις γυρίζετε και από την άλλη. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε τις κρέπες, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Την κάθε κρέπα την πασπαλίζετε με λίγη σάλτσα, λίγες φακές, προσθέτετε την ρόκα, τα μανιτάρια, τα καρύδια και τις κάνετε ρολό.

Επίπεδο δυσκολίας
35%

ΧΡΟΝΟΣ: 15΄ προετοιμασίας & 5-10΄ μαγειρέματος 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 κρέπες
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr