19th Ave New York, NY 95822, USA
Working hours: Monday - Sunday, 10:00-22:00
Οι συνταγές μας
Χούμους με μανιτάρια
Υλικά

200 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
200 γρ. ταχίνι ολικής
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι το χυμό του
2 κ.σ. σόγια
Καπνιστή πάπρικα
Λίγη μαγειρική σόδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Μαγειρέψτε το

Μουλιάζετε σε νερό τα ρεβίθια μαζί με λίγη μαγειρική σόδα, από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα σουρώνετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζετε την επιφάνεια και μειώνετε την θερμοκρασία και τα αφήνετε, μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν. Όταν τα ρεβίθια γίνουν, τα ξανασουρώνετε, κρατάτε ένα ποτήρι από το ρεβιθόζουμο, τα βάζετε στο μπλέντερ, μαζί με το ταχίνι, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, το χυμό ενός λεμονιού, λίγη πάπρικα, αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια μέσα σε ένα μπολ, ψιλοκόβετε το άλλο σκόρδο προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και την σόγια, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, με την μαρινάδα και τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Έπειτα, αφαιρείτε τα μανιτάρια από την φωτιά και σερβίρετε το χούμους με το μείγμα μανιταριών.

Επίπεδο δυσκολίας
20%

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr

www.oneadv.gr