300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. φυτικό γάλα
2 κ.γ. baking powder
1 φακελάκι μαγιά
60 γρ. καστανή ζάχαρη ή άχνη
50 γρ. κακάο
20 γρ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. λάδι καρύδας
Για το σοκολατένιο γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. φυτικό βούτυρο
2 κ.γ. κακάο σε σκόνη
3 - 5 κ.σ. καυτό νερό
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε το λάδι καρύδας, λιωμένο, το ηλιέλαιο, το γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη σφιχτή που να μη κολλάει στα χέρια. Βάζετε τη ζύμη, σε ένα λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε μέχρι να φουσκώσει. Με ένα μαχαίρι ή κουπ πατ κόβετε την ζύμη στο σχήμα της επιλογής σας και τα αφήνετε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 20΄ περίπου μέχρι να αποκτήσουν χρώμα. Φτιάχνετε το γλάσο. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την άχνη και το κακάο. Προσθέτετε το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Με το που βγάζετε τα ντόνατς από τον φούρνο, τα βουτάτε στο γλάσο και έπειτα σε μία σχάρα να φύγει το περιττό γλάσο.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας & 20΄μαγείρεμα
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 τεμάχια
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 180 θερμίδες
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr